SIDOR

onsdag 23 augusti 2017

Saftig chokladkaka med zucchini

Har kunnat göra lite godsaker av zucchini tack vare de två jag fick! Det är ju oftast så tokigt att först får man ingenting och sedan mognar massor samtidigt så att man inte hinner göra något av allt (om man inte t ex river och fryser in). 

Har massor med recept sedan tidigare och testade också detta nya på en riktigt saftig chokladkaka som jag också gjorde glutenfri.
Sätt ugnen på 200 C och smöra + fodra en 24 cm i diameter stor form. Vispa 
3 ½ dl råsocker alt 3 msk agavesirap
1 stort ägg
luftigt och rör i
1 ¼ dl neutral olja, t ex rapsolja

Blanda ihop
1 tsk vaniljsocker
3 dl mandelmjöl

2 dl psylliumhusk
1 ¼ dl kakao
1 tsk bikarbonat
¾ tsk bakpulver
1 krm salt. 
med
5 dl riven zucchini
Rör ihop med äggsmeten och blanda allt ordentligt. Häll smeten i formen o grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 min när kakan släppt kanten. Känn med provsticka i mitten att kakan är torr. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Sikta ev lite
florsocker 
över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar