Sedan farmor gick bort har syster Maja och jag delat på bakningsuppdraget till jul och vi har båda börjat så smått, för det finns inte godare bakat än det man bakat själv! Blev ikväll bjuden hem till syster Maja på fika med Mintkysscupcakes och tog då även med mina Saffransbullar dit. Fantastiskt gott och trevligt och Maja serverade på sitt egenhäntigt gjorda keramikfat.
fint med Majas egengjorda fat till de prickiga tékopparna! |
200 gram % choklad
| |
50 gram
| |
2
| |
2,5 dl
| |
1 tsk
| |
10 droppar
| |
Drygt 1 krm
| |
Ställ fram smöret innan så att det är rumsvarmt när du börjar. Värm ugnen till
175 grader. Smält chokladen och blanda i smöret när du tagit det av spisen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och häll ner i chokladblandningen. Tillsätt pepparmyntan. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll småbrödsformar till två tredjedelar och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna. 2 dl | |
1 msk
| |
5 droppar
| |
10 gram % choklad
|
Blanda florsocker, vatten och pepparmynta till garneringen och spritsa på varje cupcake. Toppa med en klick smält choklad.
så här smaskigt ser det ut med Mintkysscupcakes |
Victoria Reynolds Koka upp!
SvaraRaderaYesterday at 4:30am ·
MalinMatilda Allberg jättegott!
vad härligt med mintkysscupcake! det måste jag prova! :)
SvaraRaderaGör det; de är så fantastiskt goda att jag måste baka en lkaddning till snart! De går åt aldeles för fort. Varför är det aldrig så med det som inte är gott? ;-)
SvaraRadera