Men då är det ju faktiskt nyttigt med choklad också, kolla bara här:
Choklad och kakao innehåller näringsämnen som förebygger allvarliga sjukdomar. Mörk choklad förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. På Nyfikenvital berättar de både hur choklad av rätt sort kan minska risken för sjukdomar och därför är ett nyttigare alternativ än annat "godis" och hur Sydamerikas indiankulturer inom många område både när det gällde örtmedicin och matematik nådde långt.
Det innehåller t ex:
- Stimulerande xantinderivat: koffein, teofyllin och teobromin.
- Anandamid som likar den aktiva substansen THC som finns i cannabis.
- Ämnen som motverkar nedbrytning av Anandamid.
- Fenetylamin som vi tillverkar glädjemolekylen dopamin av.
- Choklad har visat sig öka nivåerna av den trevliga signalsubstansen serotonin, som är det ämne som aktiveras av den nya typen antidepressiv medicin.
Från: kersti grönlund
SvaraRaderaSkickat: den 8 december 2010 11:50
Till: 'MalinMatilda Allberg'
Ämne: Tack!
Hej!
Tack för blommor till utställningen! (Lycka)
Kul att du tycker om utställningen och fint av dig att visa bilder i din blogg, det värmer. (Lycka)
Upptäckte din blogg idag, den lockade verkligen till att återkomma! Verkar finnas mycket intressant att läsa.
Som sann chokladälskare var det fantastiskt att få läsa om all positiv påverkan som den ger. (Lycka)
8 december 2010 12:40
Till: 'kersti grönlund'
Ämne: SV: Tack!
Tack snälla, Kersti; nu gör du mig lycklig!
/*
Som du ser, du gör ett bra jobb som lycko smed!
Ha en riktigt bra dag
Kersti