(S k) Rabarberketchup men vill hellre kalla den chilisås med rabarber
Skala och tärna
2 gula lökar
Ansa och skär
1 liter rabarber i bitar, 3–5 stjälkar.
Skär
1 färsk röd chilifrukt
i bitar. Lägg allt skuret i en stor kastrull. Tillsätt
500 g passerade tomater, – 1½ dl rörsocker,
2 msk worcestershiresås
½ dl äppelcidervinäger
1 tsk salt
och hetta upp under omrörning.
Låt småputtra under lock 45–60 min. Rör om då och då.
Mixa blandningen slät med stavmixer. Tillsätt
Färsk timjan, rosmarin, ramslök mm
Häll upp i väl rengjorda och sterila burkar och flaskor.
Förvara svalt. Ketchupen håller ca 2 veckor i kylen, men den går också utmärkt
att
Finhacka
150 g rabarber
och stek den långsamt i
1 msk smör/olja
0,5 msk röd chilifrukt, finhackad
tills den börjar lösa upp sig. Tillsätt
0,75 dl ljust muscovadosocker
1 msk ingefära, riven
1 msk japansk soja
0,5 dl vatten
1 tsk svartpeppar
och koka samman och reducera ner till en jämn och lite trögflytande glaze.
Tillsätt
Färsk timjan, rosmarin, ramslök e dyl.
Mums!!!