Nu när alltfler äpplen mognar gäller det att ta reda på dem på bästa sätt. Så här t ex
Äppelkaka m mandelmassa
10 bitar Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ”bröda” en form på 24 cm i diameter mer
kokosflingor
Smält
100 g smör
Vispa
2 ägg
11/2 dl agavesirap (=2 dl socker)
pösigt. Blanda
2,5 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
2 tsk bakpulver
Rör ner det i äggsmeten växelvis med
1 dl mjölk
och det smälta smöret. Avsluta med att riva och blanda ner
200 g mandelmassa
Skala, kärna ur och skiva
2-3 äpplen
tunt.
Blanda äppelskivorna med
2 msk strösocker
1 msk kanel
Fyll formen med smeten och tryck ner äppelskivorna ner till hälften i smeten. Strö över
Pärlsocker
Hyvlad mandel
och baka i nedre delen av ugnen 45-50 min. Känn med en sticka i mitten av kakan, stickan ska inte
vara kladdig.Servera kakan som den är eller med vaniljsås/glass.
Efter både gymmet och en massa grävande belönade jag mig själv med att baka denna glutenfria äppelkaka i hjärnform. Inledde så med en bit där amygdala får hänga med...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar