SIDOR

tisdag 25 augusti 2020

Choklad- och jordnötsbollar


Choklad är gott. Med jordnötter får de en extra dimension, så dessa är riktigt goda o tar längre tid än vanliga chokladbollar.

Chokladbollar m jordnöt

Börja med att klicka ut 20 teskeds-

stora klickar av 

75 g jordnötssmör

(som du enkelt gör själv så här) på en liten bricka klädd med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i 

minst 30 min. Mät upp

100 g jordnötssmör

3 dl havregryn

1:2 dl agavesirap 

3 msk kakao

0,5 dl avsvalnat starkt kaffe

50 g smör, rumsvarmt

bunke. Arbeta ihop till en tjock  smet. Låt stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.

Ta en klick av smeten och tryck in en bit fryst jordnötssmör i mitten (lämna gärna en del av jordnötssmörsklickarna i frysen medan du jobbar, de tinar ganska snabbt). 


Forma till en boll (och rulla ev bollarna i 

1,5 dl riven kokos)

Låt stelna i kylen.


Njut gärna till en kopp kaffe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar