Chokladbollar m jordnöt
Börja med att klicka ut 20 teskeds-
stora klickar av
75 g jordnötssmör
(som du enkelt gör själv så här) på en liten bricka klädd med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i
minst 30 min. Mät upp
100 g jordnötssmör
3 dl havregryn
1:2 dl agavesirap
3 msk kakao
0,5 dl avsvalnat starkt kaffe
50 g smör, rumsvarmt
bunke. Arbeta ihop till en tjock smet. Låt stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
Ta en klick av smeten och tryck in en bit fryst jordnötssmör i mitten (lämna gärna en del av jordnötssmörsklickarna i frysen medan du jobbar, de tinar ganska snabbt).
Forma till en boll (och rulla ev bollarna i
1,5 dl riven kokos)
Låt stelna i kylen.
Njut gärna till en kopp kaffe!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar