Är så lättroad att jag helst köper ägg direkt från hönsgården och då helst både vita och bruna; även äggulorna skiljer ju i färg |
Sojakokta ägg med sesamströssel 8 ägghalvor
koka
4 ägg
Blanda i en trång kastrull
1 dl japansk soja
2 msk mirin/sesamolja
1 msk (rödvins)vinäger
½ tsk finriven ingefära
½ tsk finhackad grön chili
1 dl vatten
skölj äggen när de kokat 4 minuter. Skala dem och lägg dem i marinaden. Sjud äggen i denna blandning i ytterligare 5 minuter. Låt äggen svalna i kastrullen. Låt dem ligga i en bunke i marinaden i kylen över natten. Mixa Strössel av
½ dl pumpafrön
½ dl rostade sesamfrön
(½ tsk chiliflakes)
med stavmixer, det ska finnas lite grova bitar kvar. Rulla äggen i strösslet. Skär dem till halvor och servera. Sojamarinaden marinerade jag så
Laxfile
i ca 1 h wokade dem så i den och serverade med wokgrönsaker och crème fraishe. (Inget får förgås)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar