SIDOR

tisdag 28 januari 2020

Nattjäst (glutenfritt) morotsbröd i långpanna

Nattjäst (glutenfritt) morotsbröd i långpanna
Lös
25 g jäst
i
6 dl vatten
blanda
7 dl bovetemjöl
3 dl mandelmjöl
3 dl psylliumhusk 
2 st morötter, finrivna
2 tsk salt
i en egen bunke och och tillsätt. Rör ihop till en deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna och plasta in. Ställ i kylskåpet över natten (8-12 h). Tag så fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 250° låt plåten stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Olja in en kniv med
raps-eller olivolja
och skär degen i rutor försiktigt.
Grädda brödet mitt i ugnen i 225° 20-25 minuter, tills det blivit gyllene. Tag ut och låt svalna innan du bryter brödet i de skurna rutorna eller avnjut direkt varmt med smör som får smälta i det brödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar