SIDOR

tisdag 4 september 2018

Plommonsylt rakt upp-och-ned

Testade att göra plommonsylt (med kardemumma och vanilj) i ugn av 2 år gamla plommon jag haft i frysen. Det blev verkligen gott och var enkelt: 
Plommonsylt i ugn med kardemumma och vanilj
Sätt ugnen på 200°C. Blanda
 ca 5 dl 500 g urkärnade skivade plommon 
3 dl syltsocker 
1 krm mortlade kardemummakärnor 
2 krm vaniljpulver 
i en ugnsform, ca 20 x 25 cm. Ställ in i mitten av ugnen i 40–50 minuter 175°C. och rör om då och då.
Ta ut ur ugnen och blanda i
2 msk färskpressad ekologisk citronjuice
några droppar teatreeoil .
Låt svalna häll upp i en steriliserad burk. Ställ burken upp och ned tills sylten svalnat. 
Förvara så i kylskåpet rättvänd så håller sylten längre utan konserveringsmedel än om den stått rättvänd hela tiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar