Nu är det både björnbär- och äppletider och både ock har det kommit oerhört mycket med i år! De är fantastiska att kombinera i t ex min glutenfria variant av Menys Äpple- och björnbärskaka är underbart god!
Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl |
Mormors lätta äpple- och björnbärskaka med vaniljgrädde
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta
5 äpplen
och lägg i en ugnsfast form. Lägg
250 g björnbär
skalet av en halv tvättad ekologisk citron
ovanpå. Vispa
2 små ägg
fluffigt och vänd ned
1½ dl råsocker/1 msk agavesirap
Blanda
1 dl mandelmjöl
1/2 dl psylliumhusk
1 tsk bakpulver 1
tsk vaniljsocker
en knivsudd vaniljpulver
skalet av ½ tvättad ekologisk citron
och blanda ihop så i äggsmeten så den blir i konsistensen som en sockerkakssmet. Häll i 1 dl kokhett vatten och lägg på frukten och sätt in i ugnen och grädda i 200 grader i ca 30 min. Servera med vaniljgrädde. Vispa
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
och rör ner detta i
3 dl vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar