SIDOR

torsdag 23 augusti 2018

Dessertlika frukostar

Dessertliknande frukost kan jag verkligen rekommendera för att höja stämningen och eftersom dessa dessutom är så nyttiga. Chiafrön innehåller nämligen såväl mineraler, fibrer, proteiner och annat. Jag glömde dock hackad choklad och använde vanlig laktosfri mjölk till nyplockade björnbär!
Jordnötssmör görs enkelt genom att bara köra jordnötter i mixer tills de är smöriga.

Overnight oats med jordnötssmör och chokladchiapudding  4 port 
 Blanda samman 
2 dl havregryn 
2 dl mandeldryck 
3 msk grekisk yoghurt
 1/2 msk honung 
1 krm vaniljpulver 
1 krm malen kanel 
och
 2 dl kokosmjölk 
4 msk grekisk yoghurt 
4 msk chiafrön 1 msk kakao 
1/2 msk honung 
1 krm vaniljpulver 
1 krm salt 
 i varsin burk med lock. Låt burkarna stå i kylen i minst 3 timmar eller över natten. 
Morgondagens frukost ska visst mogna i kylen över natten

Varva overnight oats och chiapudding i burkar eller glas. Toppa 
2 msk jordnötssmör 
2 msk hackad mörk choklad 
1 dl färska bär
med jordnötssmör, hackad mörk choklad och färska bär. Du kan även göra den som 4 små port 
Dessertlik frukost kan även lagas med espresso (o jordnötssmör, men den smaken tar tyvärr överhanden). 
Overnight Oats med espresso  
Blanda  
 1 1/2 dl havregryn 
1 msk chiafrön 
1 1/2 dl mandeldryck 
1 enkel espresso 
1 tsk flytande agavesirap
i en burk och rör om. Ställ i kyl över natten så att den sätter sig.  Ta fram på morgonen och rör om, toppa med 
färsk frukt, bär och hackade nötter. Nästa gång blandar jag i kakao med!
Ännu en dessertlik frukost; chiapudding med äpple och kanel  2 port
Blanda 
1 dl äppeljuice 
1 dl vatten 
2 msk chiafrön 
1 krm vaniljpulver 
malen kanel 
Färskmalen kardemumma
1 skalat o klyftat äpple 
i en skål, täck över och låt stå i kylen över natten.
Servera med 
1/4 dl naturell yoghurt 
1/4 dl rostade, hackade nötter, mandel o kokosflagor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar