Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl |
Sätt ugnen på 225 gradder, skala och skiva
1 rabarberstjälk
tunt i en bunke och häll
1 msk vaniljsocker
över och låt det safta sig. Rör
125 g rumsvarmt laktosfrittsmör
2 dl råsocker
pösigt. Tillsätt
3 ägg
ett i taget under omrörning. Blanda
3 dl mandelmjöl
1 dl psylliumkhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk stött eller malen kardemumma
i smeten. Häll i
1½ dl laktosfri mjölk,
rör om och tillsätt även rabarbern varpå du portionerar ut smeten i muffinsformar på en plåt. licka rabarbercurd i mitten av varje muffin. Grädda cirka 15 minuter i 200 grader.
Rabarbercurd
Skala och skär
500 g rabarber
i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med
2 1/2 dl råsocker '
Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Vispa i
1 msk majsstärkelse
och koka i 5 minuter. Ta från värmen och vispa ner
2 ägg
Passera genom en finmaskig sil. Sjud krämen ca 2 minuter, eller tills den tjocknar, under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt
50 g laktosfritt rumsvarmt smör
lite i taget. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar