SIDOR

söndag 10 juni 2018

Laktos- och glutenfria Rabarbermuffins med kardemumma

Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut
mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl
Dessa laktos- och glutenfria Rabarbermuffins är supergoda och går snabbt att göra även med rabarbercurd i. (Du kan antingen använda detta eller det tidigare publicerade receptet på sådan.) 20 st
Sätt ugnen på 225 gradder, skala och skiva
1 rabarberstjälk
tunt i en bunke och häll
1 msk vaniljsocker
över och låt det safta sig. Rör
125 g rumsvarmt laktosfrittsmör 
2 dl råsocker 
pösigt. Tillsätt
3 ägg  
 ett i taget under omrörning. Blanda
3 dl mandelmjöl 
1 dl psylliumkhusk
2 tsk bakpulver 
2 tsk stött eller malen kardemumma 
i smeten. Häll i
1½ dl laktosfri mjölk, 
rör om och tillsätt även rabarbern varpå du portionerar ut smeten i muffinsformar på en plåt. licka rabarbercurd i mitten av varje muffin. Grädda cirka 15 minuter i 200 grader.
 Rabarbercurd
Skala och skär
500 g rabarber 
 i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med
2 1/2 dl råsocker '
 Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Vispa i
1 msk majsstärkelse 
 och koka i 5 minuter. Ta från värmen och vispa ner
2 ägg 
Passera genom en finmaskig sil. Sjud krämen ca 2 minuter, eller tills den tjocknar, under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt
50 g laktosfritt rumsvarmt smör
lite i taget. Låt svalna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar