SIDOR

tisdag 8 maj 2018

Rabarberbiscotti med färskmalen kardemumma i

Min bästa ide på åratal (känns det som) gluten- o (laktos)fria rabarberbiscotti med färskmalen kardemumma och vanilj. Underbart gott när en som jag avgudar rabarbersmaken!
Rabarberbiscotti med förskmalen kardemumma och vanilj ca 30 st
Sätt ugnen på 225 grader.  Blanda
150 gram rumsvarmt laktosfritt smör 
1 smula finhackad körvel enl smak
1/2 dl honung 
2 msk vaniljsocker
1 ägg
Blanda ihop 
4 dl mandelmjöl 
1 dl pyssliumhusk 
1 msk bakpulver 
1 dl hackad mandel
i ny bunke och mal
kardemummakapslar

ett par varv med en pepparkvarn eller stöt i mortel i ytterligare en annan bunke och blanda med
1/2 urskrapad vaniljstång/ vaniljpulver

Skala och skär
Ca 5-9 rabarberstänger/delade krusbär/ plommon/hackad choklad osv
i cm-stora bitar och blanda med kardemummasockret väl. Blanda allt och dela 
degen i två lika stora delar. Rulla ut varje bit till en tjock rulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta  till lite. Baka mitt i ugnen på 200 grader i ca.15 min
Låt svalna och skär i 2 cm breda bitar. Sänk ugnen till 140 grader. Vänd skorporna med snittytan uppåt och torka i ugn 15 - 30 min eller tills de är helt torra

Makalöst gott, liksom gluten- o (laktos)fria!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar