Apropå tidigare inlägg om paradoxer i kostrekommendationer så verkar många överens om alla fördelar med kokosmjölk och att en kan göra massor med gott med det. Den rekommenderas av såväl www.paleoteket.se, lchf, Perlmutter, ifd, antiinflammatorsik och är förstås både gluten- och laktosfri. Har tidigare tipsat om bl a chia-pudding, glass och saffranspannacotta, så här kommer lite mer:
Denna Choklad- och kokosmousse innehåller utöver kokosmjölk även 1 msk kakao, pepparmyntolja och 1 frusen banan. Riven kokos o 70%-ig choklad toppar |
Choklad- och kokosmousse
Kyl
Kyl
1 oöppnad
burk helfet kokosmjölk
i några timmar eller över
natten. Sleva upp den stelnade krämen i mixerskål och vispa med elvisp tills den mjuknat. Tillsätt
1 msk kakao/ finhackad,
70%ig
Choklad och/eller mandel-,
apelsin-, vanilj- eller
Hasselnötsextrakt
Stevia/varm honung
fortsätt
vispatills moussen är lätt och luftig. Toppa med
riven kokos, mandelsmör,
kanel e dyl
Chokladtryffel ca 30-40 st
Sjud
1 ¼ dl vispgrädde
i en liten kastrull. Blanda i
1 tsk mandel-, apelsin-, vanilj- eller
Hasselnötsextrakt
och häll sedan över
2½ dl hackad 70%-ig choklad
i en egen skål och rör om så att chokladen smälter. Låt svalna och ställ i kylen i ca 2 h. Forma bollar ca 2 cm i diameter med två teskedar. Lägg på bakplåtspapper. Rulla i
malet kaffe, kaka, hackade nötter e dyl
Förvara i lufttät behållare i kylen. Håller ca 1 vecka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar