Gott, snabbt och bra för dig!
Värm ugnen till 225°. Gnid in
4 kycklingfiléer
med
1 krm salt
1 msk torkad oregano
Nymald svartpeppar
gurkmeja enl smak
och skär dem i bitar, 3x 3 cm. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form. Blanda samman
2 dl rött vin
½ dl tamari-soja
2 ½ dl kycklingbenbuljong
1 msk riven färsk ingefära
Häll blandningen över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 15 minuter och grädda i 200°. Kontrollera att de tjockaste bitarna är genomsteka och har en innertemperatur på minst 70°. Tillaga annars ytterligare en stund. Servera med t ex blomkål- och broccoli-couscous Tips Rätten går också bra att göra med kycklingdelar med ben. Då tar det ca 40 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar