SIDOR

lördag 10 februari 2018

Italiensk blomkålspizza (lchf o autoimmun)


Ett fantastiskt gott alternativ till vanlig pizza är denna av blomkål (som också ofta "är fettälskarens räddning" enligt Kostdoktorn): 
Italiensk blomkålspizza 2 st små pizzor    
Sätt ugnen på 250°C. Mixa  
200 g blomkål  
till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan.  Blanda blomkålsriset med  
1/2 dl riven parmesanost  
1/2 dl riven mozzarella  
1/2 tsk torkad oregano  
1/2 tsk chiliflakes  
2 msk mandelmjöl  
1/2 tsk salt   
1 vitlöksklyfta  
riven ingefära  
1 ägg  
till en deg.       
Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Alt. gör en på pizzasten. Grädda i226 grader i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något. Lägg på 
valfri pizza topping, t ex.  
1 dl tomatsås  
blandad med
2 msk vispgrädde  (=lchf)
4 skivadet tomater/avrunna kronärtskockshjärtan  
1 mozzarella (à 125 g)  
4 skivor lufttorkad skinka  
tillsätt 
1 pressad vitlöksklyfta
Färskriven ingefära
för att göra den autoimmun=IFD och 
25 g hyvlat smör  
för att göra den riktigt fet (=lchf)
Grädda ytterligare ca 5 minuter.  Toppa gärna pizzan med  
Creme fraishe 
innan servering; njut!
Ett annat alternativ är som den ovan med
1 dl tomatsås  
blandad med

2 msk vispgrädde  (=lchf)
1 burk avrunnen tonfisk
tillsätt 
1 pressad vitlöksklyfta
Färskriven ingefära
lite gurkmeja
för att göra den autoimmun=IFD och 
25 g hyvlat smör  
för att göra den riktigt fet (=lchf)
Grädda ytterligare ca 5 minuter.  Toppa gärna pizzan med  
Creme fraishe/ turkisk yoghurt
skivad avocado 
innan servering; avnjut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar