SIDOR

onsdag 14 september 2016

Glutenfri zucchini-pudding

Nu när ytterligare två zucchini mognat passade jag på att göra den goda zucchinipudding jag fick receptet till i fjol men glutenfri, dvs. Det blev riktigt gott så här kommer receptet:
Zucchini-pudding 6 port 
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form  (22-24 cm i diameter) med
rapsolja
Skala och skär
1 kg zucchini
i tärningar. Koka dem i 10 minuter och mixa så till en jämn smet. Lår svalna.
Vispa
4 ägg
luftigt och vispa ned
3/4 dl råsocker
i äggen.
I en annan bunke blandar du ihop
2 krm salt  
3 msk mandelmjöl  
1 msk psylliumhusk
25 skållade och finhackade sötmandlar 
2 skållade och finhackade bittermandlar
Vänd ihop med äggsmeten och blanda även i zucchinimoset.


Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 40 minuter.
Låt svalna något och servera med lättvispad grädde (och sylt/eller bär). Riktigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar