Smält
150 gram smör
låt svalna. Vispa ihop
2 dl mjölk
2 dl vatten
3 dl mandelmjöl
1 dl fiber-/psylliumhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Häll i smöret och
2 dl iskallt vatten
färskmalen kardemumma
Om du önskar kan du smaksätta smeten med
Ev. vaniljpulver
Mjuka upp mandelmassa genom att röra i
lite grädde. Tillsätt
lite rostade mandelflarn
Bred en klick av mandelmixen över en bit nygräddad våffla. Toppa med vaniljgrädde, lägg på en bit våffla till som lock och sikta över florsocker. Du kan också smaksätta med blåbär eller hallon.
Semmelkladdkaka
Sätt ugnen på 200°. Smält
150 g smör riv
100 g mandelmassa
färskmalen 2 tsk kardemummakärnor
Rör samman det och
2 ½ dl råsocker
3 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl fiber-/psylliumhusk
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
i en bunke. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smörj insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen som du sätter ned till 175° i c:a 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt. Rosta
75 g mandelspån
i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna. Vispa
Egentligen kan man nästan krydda vad som helst med kardemumma och mandelmassa så smakar det semlor.
Underbart gott!
Häll i smöret och
2 dl iskallt vatten
färskmalen kardemumma
Om du önskar kan du smaksätta smeten med
Ev. vaniljpulver
Mjuka upp mandelmassa genom att röra i
lite grädde. Tillsätt
lite rostade mandelflarn
Bred en klick av mandelmixen över en bit nygräddad våffla. Toppa med vaniljgrädde, lägg på en bit våffla till som lock och sikta över florsocker. Du kan också smaksätta med blåbär eller hallon.
Semmelkladdkaka
Sätt ugnen på 200°. Smält
150 g smör riv
100 g mandelmassa
färskmalen 2 tsk kardemummakärnor
Rör samman det och
2 ½ dl råsocker
3 ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl fiber-/psylliumhusk
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
i en bunke. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smörj insidan av kanterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen som du sätter ned till 175° i c:a 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt. Rosta
75 g mandelspån
i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna. Vispa
2 dl vispgrädde
lätt. Servera den avsvalnad med en klick av grädden och mandelspånen över. Pudra eventuellt över
lite florsocker
Underbart gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar