SIDOR

måndag 21 december 2015

(laktos- och glutenfri) Pepparkakskladdkaka

I år gjorde jag en laktos- och glutenfri variant av fjolårets goda Pepparkakskladdkaka genom att helt enkelt byta ut smöret och grädden mot laktosfri sådan och dinkelmjölet mot mandelmjöl och fiberhusk. Det blev riktigt gott och jag tycker att tonen från mandelmjölet höjer smaken extra bra.
Pepparkakskladdkaka   
Sätt ugnen på 200° och smält
150 gram laktosfritt smör 

låt svalna och vispa
3 ägg
fluffigt.  Tillsätt lite i taget av
3 1/2 dl råsocker under omrörning.
  
Blanda ihop 
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao av god kvalitet
2-3 tsk pepparkakskryddor (som du kan göra själv så här)
1½ dl mandelmjöl
½ dl fiberhusk (psylliumhusk)
och rör ner i smeten.
Tillsätt sist smöret. Bred ut smeten i en smörad rund form med löstagbar botten och ställ in i ugnen. 
Sänk värmen till 175° och låt kakan stå i mitten av ugnen i 15 -  20 minuter.   
Låt kakan svalna i formen så att den inte rinner ut helt. När den stelnat servera med  
lättvispad laktosfri grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar