SIDOR

måndag 28 december 2015

Godaste grönkålssalladen

Grönkålssalladen ser ut som om den innehåller
ädelstenar, men det är granatäppelkärnorna!
I jul har vi verkligen kunnat frossa i grönkål, tack vare årets tredje stora skörd från Gretero-lotten!
julens skörd av grönkål
Fann även ett helt fantastiskt recept på grönkålssallad som även innehåller granatäpple och sharonfrukt i DN. Den är fantastiskt god både som den är; söt, syrlig och krispig samtidigt och till skinkan är den himmelskt god.

Rostad grönkålssallad med sharonfrukt och granatäpple 4-6 port 
Sätt ugnen på 275°. Repa kålbladen från stammen, skölj dem och skaka av vattnet så mycket som möjligt. 
ca 450 g grönkål 
Lägg ut bladen på en plåt och ringla över
1 msk olivolja 
Rosta bladen i 250° i ca 15 minuter i ugnen. 
För att få ur kärnorna ur granatäpplet gör du enklast
som 
Maja gör här ovan! Dela det och

hamra på det meden slev e dyl på toppen alltså.
Ta ut plåten, 
salta
Varva kålblad med 
1 sharonfrukt, i tunna skivor
ca 1 dl kärnor från granatäpple 
grönkålssalladen är fantastisk både som den är; söt, syrlig och
krispig samtidigt och till skinka och annat är den himmelskt god.
För den som gillar förgrämda vindruvor (russin) kan man göra en sådan här, men det har jag inte gjort över huvud taget, eftersom den andra är så oerhört mycket godare:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar