Grönkålssalladen ser ut som om den innehåller ädelstenar, men det är granatäppelkärnorna! |
I jul har vi verkligen kunnat frossa i grönkål, tack vare årets tredje stora skörd från Gretero-lotten!
julens skörd av grönkål |
Fann även ett helt fantastiskt recept på grönkålssallad som även innehåller granatäpple och sharonfrukt i DN. Den är fantastiskt god både som den är; söt, syrlig och krispig samtidigt och till skinkan är den himmelskt god.
Rostad grönkålssallad med sharonfrukt och granatäpple 4-6 port
Sätt ugnen på 275°. Repa kålbladen från stammen, skölj dem och skaka av vattnet så mycket som möjligt.
ca 450 g grönkål
Lägg ut bladen på en plåt och ringla över
1 msk olivolja
Rosta bladen i 250° i ca 15 minuter i ugnen.
För att få ur kärnorna ur granatäpplet gör du enklast
som Maja gör här ovan! Dela det och
hamra på det meden slev e dyl på toppen alltså.
som Maja gör här ovan! Dela det och
hamra på det meden slev e dyl på toppen alltså.
Ta ut plåten,
salta
Varva kålblad med
1 sharonfrukt, i tunna skivor
ca 1 dl kärnor från granatäpple
grönkålssalladen är fantastisk både som den är; söt, syrlig och krispig samtidigt och till skinka och annat är den himmelskt god. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar