SIDOR

söndag 22 november 2015

(Nyttiga) Chokladtryfflar med blodgrape-zest

Eftersom jag älskar det syrliga precis som kaffesmak har jag gjort en egen variant av detta recept på nyttiga.

Chokladtryfflar med blodgrape-zest (20 små eller 10 stora tryfflar)
200 g kokta svarta bönor (= en halv burk, då måste du skölja dem noga först, eller koka själv så här). Mixa dem med
på bilden saknas kakaon

2 msk agavesirap 
½ msk kokosolja 
2 msk starkt kallt kaffe 
3/4 dl kakao
 finrivet skal av 1/2 tvättad ekologisk blodgrape 
till en slät smet i mixer eller matberedare.
Låt smeten vila i kylskåp minst 2 timmar. 
75 g 70% choklad 
i mikro, (smält nästan allt, varpå du rör i de sista bitarna så att de smälter i smeten).

Ta ut smeten och forma till ca 20 små eller 10 stora bollar.
Doppa bollarna i den smälta chokladen med en gaffel,

låt rinna av och lägg på ett fat. Strö över
skal av andra 1/2 tvättad ekologisk blodgrape

blandat med
nymalet espresso-kaffe
Ställ in i kylen minst 30 minuter innan du kan avnjuta dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar