För tre år sedan skrev jag om en så god soppa med Butternut som jag fick i Sydafrika, men som jag inte har något recept till. Nu har jag faktiskt hittat ett recept, som jag översatt och tillsatte gurkmeja och curry i, eftersom jag minns att det ingick, men inte gjorde det i det här receptet.
Smält
1 msk
smör
I en kastrull. Skala och pressa
3 finhackade vitlöksklyftor
och lägg
2 finhackade
lökar
3 små
starka gröna chili eller 1 stor
jalapeño,
finhackad u. kärnor
liksom
När löken blivit
genomskinlig tillsätt
1 msk
citronjuice
5 dl kycklingbuljong
och rör så att allt blandas.
1 1/2 kg Butternut
samt skär den i ca 3 cm stora fyrkanter. Tillsätt det och
2½ dl vatten
i kastrullen och sjud, i ca 45 min eller
tills soppan blivit tjock.
Mixa och rör i
2½ dl grädde
Servera med en klick
creme fraiche och
färsk rosmarin
med gott bröd till
Värmande, färgglatt och gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar