Kan ni tänka er nåt godare? Ja, nu är den ju även känd som Engelska lärarinna och Kokostosca; men efter att ha varit på Himmelriket vet jag vad den verkligen heter egentligen!
från Sockerstugan |
7,5 dl socker
12 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
4,5 dl mjöl
Rör ihop alla torra ingredienser.
3 dl rumsvarmt smör
6 ägg vispas luftigt och
tillsätt i smeten. Bred ut smeten i långpanna på smort smörpapper. Grädda i 15 minuter på 200 °, mitt i ugnen.
Kokostosca-glasyr
c:a 300 g kokosflingor
3 dl socker
1,5 dl sirap
2 dl vispgrädde
75 g smör
Koka upp och bred så glasyren på kakan, som sätts in i ugnen igen på 200˚ tills kakan har fått fin färg. Kakan funkar fint att frysas.
vid Hackås kyrka |
Då är det bara att njuta av en del av Himmelriket!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar