SIDOR

lördag 11 augusti 2012

Mmmalin-kaka!

Kan ni tänka er nåt godare? Ja, nu är den ju även känd som Engelska lärarinna och Kokostosca; men efter att ha varit på Himmelriket vet jag vad den verkligen heter egentligen!
från Sockerstugan
Med tanke på just namnet måste jag också baka den och dela med mig av receptet:

7,5 dl socker
12 msk kakao 
3 tsk vaniljsocker 
1 tsk salt 
4,5 dl mjöl 
Rör ihop alla torra ingredienser. 
3 dl rumsvarmt smör
6 ägg vispas luftigt och 
tillsätt i smeten. Bred ut smeten i långpanna på smort smörpapper. Grädda i 15 minuter på 200 °, mitt i ugnen. 
Kokostosca-glasyr
c:a 300 g kokosflingor 
3 dl socker 
1,5 dl sirap 
2 dl vispgrädde 
75 g smör 
Koka upp och bred så glasyren på kakan, som sätts in i ugnen igen på 200˚ tills kakan har fått fin färg. Kakan funkar fint att frysas. 
Då är det bara att njuta av en del av Himmelriket!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar