SIDOR

söndag 20 maj 2012

Italienskt godis!

Riktigt gott är det italienska köket, vilket ni säkert redan märkt att jag tycker. Denna gång är det Cantucciniskorpor med Mascarpone-kräm som lockar. Så här gör du:
Cantucciniskorpor ca 50 st
4 dl vetemjöl 
2 dl ljust muscovado råsocker 
1 tsk vaniljsocker
Lägg de torra ingredienserna i en skål.

2 msk Cointreau, Grand Marnier eler annan citruslikör 
Rivet skal från 1 obesprutad apelsin 
2 msk smör 
2 ägg
Blanda i likör, apelsinskal, smör och ägg och rör samman till en deg.
200 g skållad mandel 
Jag grovhackade först mandeln, eftersom jag tycker det är godare. Så arbetade jag in den i degen och la den i en plastpåse att vila i kylskåp i minst 30 minuter.  
Dela degen i två delar som formas till rullar, cirka 3 centimeter i diameter, på mjölat bakbord. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. 
Skär i 1 ½ centimeter breda bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten och täck med ett bakplåtspapper. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Jättegoda skorpor.
Mascarponekräm till Cantucciniskorporna  2 – 3 port
1 ägg 
2 tsk strösocker 
Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.  
75 g Mascarponeost 
Tillsätt lite i taget och rör om till en slät smet.  Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i Mascarpone-blandningen.   
2 msk starkt kaffe 
1 msk konjak 
Blanda kaffe och konjak.

Mascarpone-krämen är underbart god med mocka-smak iblandad. Till den här desserten ska du dock även tillsätta 
7 cantucciniskorpor
Krossa skorporna och lägg det i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.   10 g mörk choklad Björnbär Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över mascarponekräm, toppa med hyvlad choklad och några björnbär.
Mascarpone-krämen är underbart god med mocka-smak iblandad. Till den här desserten ska du dock även tillsätta
cantucciniskorpor
Krossa skorporna och lägg det i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.  
10 g mörk choklad 
Björnbär 
Fördela den hyvlade chokladen och kakkrosset i dessertskålar eller glas. Vid servering: Skeda över Mascarponekräm, toppa med hyvlad choklad och några björnbär.

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar