SIDOR

torsdag 2 februari 2012

Det bästa av två världar - Saffransröding

Syster Maja gör sin Saffransröding lite annorlunda än jag gör min saffranslax (röding är ju en laxfisk), eftersom hon använder så mycket grädde att den också bli till sås. Faktiskt ännu lite godare.

Saffranslax 1 port
1 laxfilé tinad
½ påse eller några strån saffran 
en stor skvätt grädde
en nypa buljongpulver
Sätt ugnen på 250º .  Smörj en ugnsfast form och lägg laxfilén i den. Sedan är det bara att hälla över grädde så den täcker. Mortla saffranen och häll över eller smula över stråna, tillsammans med en aning buljongpulver, för salt och som krydda. 













Sätt in i ugnen och dra ned temperaturen till 225º. Låt så stå i ugnen i 10 minuter, ös emellanåt med grädden. Under tiden kan du t ex woka grönsaker, om du inte gjort t ex världens godaste potatis till.
Det här är en fantastiskt god festrätt! De som själva fiskar o har mycket röding  äter den nog mest till vardags med.
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar