SIDOR

torsdag 26 januari 2012

Istället för t ex potatisgratäng

Att jag är förjust i kål är ingen hemlighet. Savoykål har jag inte tillagat tidigare, men hittade ett riktigt bra alternativ till exempelvis potatisgratäng o dyl, nämligen Krämig Savoykål
grymt gott och riktigt nyttigt med!
till 2 portioner behöver du

4 dl Savoykål
en klick smör
1/2 skivad gul lök
6-10 skivade skogssvampar
1 dl  vitt vin
1 1/2 dl grädde
salt och peppar

strimla kålen och koka den snabbt











Börja med att plocka  bort de yttersta bladen och skär bort rotstocken från Savoykålen. Skölj ordentligt och koka kålen snabbt. Samtidigt kan du bryna svampen i smör, så att den får full smak, vilket tar ca en kvart. Detta i en djup panna. Lägg i skivad lök och efter en stund när löken mjuknat, även kålen.
Tack vare vinet och grädden
behöver du ingen sås
Tilllsätt övriga ingredienser och låt småputtra tills kålen sugit åt sig av vätskan.
Ät till kött eller fisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar