SIDOR

fredag 2 december 2011

Dessert av en annan sort

Att jag älskar glass är nog ingen hemlighet och nu vill jag dela med mig av ett recept på en riktigt lyxig glasdessert  nämligen med bitar av Muscavado-mandelberg blandat med helt vanlig vaniljglass. Muscavado-sockret ger den sjudna marängen en smak som påminner om kola.

Muscavado-mandelberg 6 st

5 äggvitor
5 dl ljust Muscavadosocker
50 g skållad rostad hackad mandel
2 msk kakao

ljust Muscavado-sockret ger marängen
en smak som påminner om kola















Värm äggvita och strösocker i vattenbad till 60–65 grader (använd hushållstermometer!). Vispa äggsmeten hård, cirka 6 minuter. 



Blanda mandel och kakao och vänd ner i äggvispet. Forma maränger med hjälp av två skedar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda 40–60 minuter, beroende på hur stora marängerna är.
jag vispade inte äggvitan nog hård,
så mandelbergen blev rätt platta, men det
gör inget till glassen, då den ändå ska brytas
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar