SIDOR

måndag 21 november 2011

Zucchini (squash) med bulgur & fetaost; godare kan det knappt bli!

Ytterligare en fantastisk rätt med zucchini som är helt vegetarisk utan Feta-osten! Det är verkligen en grönska jag inte kan få nog av, men det är viktigt att värma den ordentligt (så att den blir genomskinlig) annars utvecklas inte de fantastiska smakerna.

jag hade inga oliver eller paprika, men
det ser ändå grymt gott ut, inte sant?

Het zucchini med bulgur & fetaost  4 port 
500 gram  zucchini
1 klyfta vitlök
Citron
0,5 tsk  chiliflakes eller cayenne
1 tsk  spiskummin
(1 tsk  paprikapulver)
2+2 msk olivolja

riv vitlöken med rivjärn

4  portioner bulgur
2  tomater
3 msk  hackad persilja
3 msk  hackad gräslök
1 dl  oliver
100 gram  fetaost
salt och peppar
Värm ugnen till 250 grader. Skölj zucchinin, dela på längden i knappt centimetertjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skala och riv vitlöksklyftan ner i en liten skål. 

Rör ner lite pressad citron, chilin/cayennen, spiskumminen(, paprikapulvret) och 2 msk av olivoljan. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer citron och chili/cayenne. Pensla eller dutta blandningen över zucchiniskivorna. Baka zucchinin 20 minuter i 225 grader i ugnen. 

Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet men tillsätt gärna buljong! Dela, kärna ur och tärna tomaterna. 
Hacka persiljan och gräslöken.  
När bulguren kokat klart vänder du ner de sista 2 msk av olivoljan, tomattärningarna, det gröna hacket och oliverna. Servera med zucchinin och smulad fetaost. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar