Truely American Pumpkin-pie 8 port
Börja med att karva ut pumpakött och mosa det i mixern.
500 g pumpakött
Pajdeg
100 g kallt tärnat smör
2 dl mandelmjöl
1 dl pyssliumhusk
Blanda ihop till en smidig deg och rör ned
2 tsk socker / honung /motsvarande sötningsmedel
4 msk iskallt vatten
Blanda ihop till en smidig deg. Sätt ugnen på 225° Låt vila minst 20 min i kylen. Klä en smord pajform med degen, sätt in i mitten av ugnen med smörpapper över och dra ned temperaturen till 200°. Grädda i 10 min, ta bort smörpappret och grädda i ytterligare 10 min. Lämna ugnen på när du tagit ut pajskalet.
Snyggt med pumpan på nyinköpta vaxduken med Almedahls Picknick, eller hur ? |
2 lätt visade ägg
1 3/4 dl brun farin
Vispa ihop och tillsätt så pumpamosen
3/4 dl grädde
1 msk söt sherry
1 tsk kanel
1/2 tsk malen muskotnöt
1/2 tsk malen inefära
Blanda väl och häll i pajskalet. Sätt i ugnen och dra ned temperaturen till 175°. Grädda i 40 min till fin färg. Servera pajen med glass eller vispad grädde. Den är god både kall och varm
Även den Franska Pumpasoppan du kommer till recept för via länken är fantastisk.
På min balkong, mo-ha-ha-ha-ha... |
katter på pumpor framför piratskepp |
girlangen med gastar och pumporna vid almanacksklossarna kommer från familjefirman, Allberg fastighets- förmedlings Halloween-skyltning |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar