SIDOR

måndag 31 oktober 2011

Fransk pumpasoppa och Corpse Bride

Idag är det riktiga Halloween, fast jag och fler med mig värmt upp med pumpa hela helgen.
Den franska Pumpasoppan som blev lunch bör dock modifieras en aning, smaka av ordentligt så den klassiska franska inte blir tam. (För att dämpa hettan av kryddorna kan yoghurt  tillsättas , som i t ex Indien).
Klassisk fransk Pumpasoppa 4 - 6 port 
1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt) 
3 dl vatten+ grönsaksbuljong 
Skär pumpaköttet i bitar. Lägg det i en kastrull med vatten. Sjud under lock i ca 30 minuter eller tills pumpan mjuknat. 
Sila av och spara vattnet. Mixa pumpan med buljongen. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt
2,5 dl mjölk 
Koka upp soppan. Vispa ner
25 g smör 
Smaka av med
salt 
muskot 
honung
Späd med lite av kokvattnet om soppan känns för tjock. Strö över 
hackad persilja till garnering 
Servera gärna med vitlöksbröd eller gott surdegsbröd och rostade pumpakärnor (alt. rostade i varm teflonpanna utan fett).
Happy halloween, yo'all!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar