SIDOR

söndag 21 augusti 2011

Bevara försommaren - syren

Här kommer ytterligare några tips, som väl kommer till hands först nästa försommar när syrénen blommar.  Dels köpte jag kanderade syréner på GullebodenJamtli tidigare i somras. De kommer att bli perfekta i bakverk och desserter. Jag har försökt att kandera lavendel själv, men det blir bara brunt och inte alls lika vackert som köpta kanderade växter, konstigt nog. Eller kanske inte, eftersom sockret blir brunt verkar de tillsätta färg...
Syrénsaft som min vän gjort och kanderade
syréner från Gulleboden på Jamtli 

Nästa år ska även jag göra ett försök med denna goda Syrensaft
40 klasar syrénblommor
1,8 kilo strösocker
2,5 lit vatten
4 citroner ev natriumbensonat
Tvätta citronerna noga. Varva blommor, socker och tunt skurna citron skivor i en rostfri bunke. Häll på hett vatten och täck med plast folie i ca 3 dagar. Man kan röra om ibland så att sockret löser sig. Slå upp på rena flaskor och förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar