Underbara pastarullar med tonfisk hos Maja, med min Citrondricka |
Pastarullar med färskost och tonfisk 4 port
12 lasagneplattor gärna av färsk pasta
1 brk tonfisk
200 g färskost
2 krm salt
1 tsk oregano
1 krm kajennpeppar
1 äggula
tomatsås egen enl länken alt 1 burk köpt
Parmesanost
Sätt ugnen på 250 grader. Om du använder torkade lasagneplattor måste dessa koka i lättsaltat vatten i en stor kastrull i 5 min. Se upp så de inte kladdar ihop! Jag brukar koka dem 4 och 4 i tre omgångar skiljda åt med piggarna på en stor trägaffel.
Medan de kokar brukar jag göra fyllningen. Lyft upp plattorna o spola dem i kallt vatten + rinna av. Häll bort vätskan ur tonfiskburken o spara den. Blanda så ihop Färskost, salt, oregano, kajennpeppar och äggula. Blanda hälften av tomatsåsen med ostblandningen. Lägg plattorna en och en i den smorda ugnsfasta formen, klicka på ca 2 msk av tomat/ostblandningen på ena kortsidan och rulla ihop till rullar.
Lägg rullarna sida vid sida i formen och häll över resten av tomatsåsen.
Riv över Parmesanost och sätt in i ugnen på mellersta falsen. Sänk värmen till 225 grader när luckan stängts och låt stå i 15 min, då de fått fin färg. Servera helst med en god sallad och njut!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar