SIDOR

tisdag 29 december 2020

Heta snöbollar med rejält sting av ingefära

Inspirerad av ett recept på ingefärstryfflar blev dessa heta ingefärssnöbollar till. Ingefära är så gott och nyttigt att jag inte kunde förstå varför den skulle tas bort efter en kvart. 
Heta snöbollar med ingefärsting ca 12 st

Skala och riv

50 g färsk  ingefära

Lägg i en kastrull med

1 dl grädde

och låt småputtra i 

5 min. Ta ifrån plattan och låt blandningen stå i 10 min. Hacka

ca 200 g vit choklad

och lägg i en varmrtålig skål. Värm så åter ingefärsgrädden tills det nästan kokar o rör om hela tiden. Häll gräddblandningen i chokladen och rör om tills chokladen smälter. Du kan ev köra den på upptiningsläge i mikron i 30 sek o rör om. (Tillsätt ev

2 msk honung

om du inte tycker sötman från chokladen räcker) till 

en blank smet. Gör små bollar av smeten med hjälp av 2 tsk.Rulla i 

Siktat florsocker

Ställ in i kylen och låt  stå i ca 3 h tills det stelnat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar