SIDOR

söndag 15 december 2019

Sill med picklade senapsfrön har sting!

Jag har ju odlat en hel del senap, så det använder jag gärna i bl a

Sill med picklade senapsfrö 8 port
Koka upp
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
6 msk råsocker
Lägg i 1 dl gula senapsfrön

och sjud 1 timme. Låt kallna.
Koka upp
2 dl vatten
1 dl råsocker
½ dl ättiksprit, 12 %
1 skalad, delad+finskivad gulbeta
och låt kallna helt. Varva med
4 filéer inläggningssill
1 schalottenlök, delad+finskivad
1 lagerblad
i väl rengjord steril glasburk. Slå över Lagen och låt stå i kyl minst 3 dygn. Ta upp filéerna ur lagen, skär i bitar och lägg upp på serveringsfat med lök, gulbetor och picklade senapsfrön. Slå över lite av lagen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar