SIDOR

söndag 6 januari 2019

(Glutenfria) saffransrutor

Dessa saffransrutor är riktigt goda glutenfria, som jag gjorde så här: Använd en liten långpanna ca 23x30 cm. Lägg i ett bakplåtspapper och smöra det. Sått ugnen på 200  °C.

Vispa
2 ägg 
3 msk agavesirap.
luftigt. Tillsätt
200 g rumsvarmt mör 
1 påse Saffran 
(En skvätt likör för att få ut mesta möjligt av saffransmaken) 1.5 dl standardmjölk 
1 finriven morot 
Blanda
3 dl mandelmjöl 
1 dl psylliumhusk 
2 tsk bakpulver
och rör försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i 175 °C i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.

Stjälp upp kakan på smörpapper med
Lite florsocker 
på Pensla pappret som kakan bakats på med kallt vatten så lossnar det lätt från kakbottnen. låt den svalna.  och strössla
0.5 dl Florsocker
över. 
Skär kakan i 4x4 cm fyrkanter och avnjut dessa saftiga munsbitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar