SIDOR

onsdag 14 november 2018

Morotsbröd som Tallmogårdens men glutenfritt

Jag bakade Tallmogårdens morotsbröd fast glutenfritt. Morötter ger både sötma och saftighet så det blev riktigt gott!

Laxsjöbagarns morotsbröd
Istället för att göra små kakor gjorde jag 2 limpor. Jag hällde
5 dl fingervarmt vatten
Över
2 1/2 dl glutenfritt havregryn
50 g jäst 
och låt svälla ca 10 minuter. Tillsätt
1/2 dl rumsvarm rapsolja 

1/2 dl rågkross 
1 1/2 tsk salt 
1 /2 msk sirap eller honung 
2 1/2 dl rivna morötter 
1 dl solrosfrön 
6 - 6 1/2 dl psylliumhusk  
6 - 6 1/2 dl mandelmjöl 
men sparade ett par dl mjöl till utbakningen. Arbetade degen kraftigt ca (5 min i maskin eller) 10 min för hand. Jäste degen drygt 30 min. Delade degen i 2 bitar som rullade till bollar och därefter plattade jag till dem. Penslade  med
vatten
och strödde över
lite blandade frön. Jäste limporna varmt  i drygt 30 min och gräddade i 225-250 grader i 10-15 minuter. Lät dem så svalna på galler under duk. https://www.dn.se/mat-dryck/recept/laxsjobagarns-morotsbrod/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar