SIDOR

söndag 22 juli 2018

Kapris av ramslöksbär

 
Tänk att kunna bjuda på Husets kapris! Här är en riktigt god idé från min svåger, gourmetkocken med de bär på ramslök som jag plockade tidigare
Ramslöksbären måste sedan  rensas ordentligt för att få bort blomrester och smuts. Skölj dem så,
väg bären och häll på lika mycket salt.
låt dem stå i en burk i kylen  i ca 2  -3 veckor.
Skölj så noga bort allt salt och koka en 1-2-3-lag med muskotblomma
1/2 dl råsocker 
1 dl ättikssprit (12%) 
1 1/2 dl vatten  
1/2 smulad muskotblomma
låtr svalna och ta ur muskoten.
Häll över ramslökskaprisen i steril burk och låt ligga under minst 2 månader; spännande att få smaka sedan i september!

Två månader är nu till ändå och jag har provsmakat; wow  den smaken; underbart gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar