Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde 4 port
Skala och dela
700 g sötpotatis
på längden, skär i cm-tjocka skivor. Dela, kärna ut och skär
1 stor röd paprika
i bitar. Hetta upp
1 msk rapsolja
i en stor gryta, bryn sötpotatisen och paprikan hastigt. Tillsätt
2 tsk röd currypaste
och låt fräsa 1 minut under omrörning. Häll i
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
2 msk asiatisk fisksås
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk flytande (=varm)honung
Låt sjuda på svag värme utan lock 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk. Lägg i
100 g babyspenat
och låt den sjunka ihop under lock ett par minuter. Lägg i
1 burk blåmusslor i lake (à 360 g)
1 förp frysta tinade blåmusslor (à 450 g)
Låt sjuda ytterligare ca 5 minuter under lock. Smaka ev av med
salt och svartpeppar
Riv över
thaibasilika eller koriander
och servera gärna musselgrytan med
Vackert och gott serverat på Röros-porslin och med Brunkullan-koppar |
Skölj och skär
1 blomkålshuvud
i bitar och lägg (även stammen) i en mixer med knivarna monterade. Kör blomkålen tills den är som couscous. Du kan annars använda en osthyvel och hyvla lagom stora blomkålsbitar av. Ångkoka i ca 4 min och var noga så du inte kokar sönder blomkålen! Tillsätt
2 msk olivolja
I en stekpanna. Tillsätt
1 finhackad lök 1 riven vitlöksklyfta
Och koka, under omrörning i ca 3 min. Smaka av med salt och peppar Ta från värmen och tillsätt
1 msk smulade torkade/ 2 msk finhackade färska örter alt. t ex finhackad salladslök, oliver, soltorkade tomater, ekologisk apelsinzest, eller granatäpplekärnor
att servera med Du kan också rosta hackade nötter, frön o dyl ihop med lök o vitlök .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar