Sätt ugnen på 100°. Koka upp
1 lättsaltat vatten
i en kastrull.
Lägg
600 g lax
i en ugnssäker form och ringla över
2 msk olivolja
Krydda med
1 salt och svartpeppar
och riv
ca 2 cm skalad ingefära
över. Ugnsbaka i 90°med termometer, tills innertemperaturen är 52°, vilket tar c:a 15 minuter.
Blomkåls- och broccolicouscous 4 port
Skölj och skär
1 blomkålshuvud
i bitar och lägg (även stammen) i en mixer med knivara monterade. Kör blomkålen tills den är som couscous. Du kan annars använda en osthyvel och hyvla lagom stora blomkålsbitar av. Använd även gärna
1 brocccoli
På samma sätt. Ångkoka i ca 4 min och var noga så du inte kokar sönder blomkålen o broccolin! Häll
2 msk olivolja
i en stekpanna. Tillsätt
1 finhackad lök
1 riven vitlöksklyfta
Och koka, under omrörning i ca 3 min. Smaka av med
salt och peppar
Ta från värmen och tillsätt
1 msk smulade torkade/ finhackade
färska örter
t ex finhackad salladslök, oliver,
soltorkade tomater, ekologisk apelsinzest, eller granatäpplekärnor
att servera med Du kan också rosta hackade nötter, frön o dyl ihop med lök o vitlök .
Smaka av med salt och svartpeppar
olivolja
Färgglatt och därigenom autoimmunt med rivna rödbetor
Blomkåls- och broccolicouscous med Dijon-kräm+ tomater
Mixa ihop Dijon-krämBlomkåls- och broccolicouscous med Dijon-kräm+ tomater
1 tsk honung, flytande (=värmd)
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 klyfta vitlök
Tillsätt
1 dl rapsolja
i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en (majonnäs-liknande) kräm. Smaka av med
lite salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar