Riktigt gott av höstskörden är
Röd- (och polka)betor med chèvre, valnötter och honung
Grovhacka
1 dl valnötter
och skölj och ansa
8 röd- (eller polka)betor
Koka betorna i ca 20-25 min. Testa att sätta i en gaffel, om den släpper är den klar. Skrapa försiktigt av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Dela varje beta i 2-4 delar beroende på storlek. Placera de delade betorna i portioner i en ugnsfast form och smula en skiva av
4 skivor chévre-ost
över varje portion. Placera de hackade valnötterna för sig i formen så att de rostas. Gratinera i 250 grader tills osten ser krämig ut och nötterna börjar få färg ca 3-5 min. Lägg upp på portionsfat och strö över valnötter, ringla
Acasiahonung
över och toppa med
1 tsk flingsalt
4 kvistar färsk rosmarin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar