Gnocchi är hemgjord pasta sv potatis som är perfekt, snabb och god att göra av t ex överbliven kokt potatis (rester!). Den kan serveras med tomatsås, pesto och en massa olika tillbehör. Jag gjorde denna gång med färska tomater och spenat men det funkar utmärkt att variera.
4 port
Pressa
600 g kokt potatis
i en bunke. Blanda potatisen med
3 ägg
3 dl västerbottensost
Rör ner
Forma långa rullar (ca 1 cm i diameter) av degen. Skär ner rullarna i 0,5 cm stora bitar. Platta till
varje degbit med en gaffel. Lägg gnocchin i uppkokat vatten smaksatt med
Salt
timjan
olivolja
Sjud dem försiktigt i vattnet till dess att de flyter upp till ytan, det tar ca 5-6 minuter.
varje degbit med en gaffel. Lägg gnocchin i uppkokat vatten smaksatt med
Salt
timjan
olivolja
Sjud dem försiktigt i vattnet till dess att de flyter upp till ytan, det tar ca 5-6 minuter.
Skiva
3 schalottenlökar
Fräs den i en panna. Klyfta
4 tomater
Vänd ner
Skivad spenat
i pannan ihop med och gnocchin och låt det fräsa i en liten stund. Blanda i tomaterna och salta och peppra. Häll över blandningen i en vid skål
salt och peppar
och hyvla
parmesanost
över. Avnjut direkt
3 schalottenlökar
Fräs den i en panna. Klyfta
4 tomater
Vänd ner
Skivad spenat
i pannan ihop med och gnocchin och låt det fräsa i en liten stund. Blanda i tomaterna och salta och peppra. Häll över blandningen i en vid skål
salt och peppar
och hyvla
parmesanost
över. Avnjut direkt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar