SIDOR

lördag 20 augusti 2016

Knäckig Amarettoäppelpaj

Igår slog det mig att det borde bli gott med en knäckig paj med de Amarettoäpplen jag gjorde härom dagen som fyllning. Tänkt och gjort, jag testade och visst; det blev (förstås) magiskt gott, så här kommer receptet:

Sätt ugnen på 250°. Smält
225 g smör
och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.

Blanda
3 1/2 dl mandelmjöl  
1 1/2 dl fiberhusk/psyilliumhusk 
1 1/2 dl kokossocker  
1 krm salt  
1 1/2 tsk bakpulver 
Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg. Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Lägg
Amarettoäpplen 

i skalet, häll över
Amarettospad
strö över blandning av
1 msk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl
Grädda 10 min i 225° i mitten av ugnen och servera med vaniljglass eller lättvispad grädde. Njut!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar