SIDOR

söndag 31 juli 2016

Glutenfri Rabarber- och hallonkaka

Min kinkiga mage krävde (Ernsts) Ullas hallon- o rabarberpaj från Sommar med Ernst efter lunch så snodde ihop en sats glutenfri med mandelmjöl och fiberhusk. Gjorde själva "översmulet" med eget vaniljråsocker och malde kardemumma färskt över. Gott som tusan.


Hallon- och rabarberkaka
Pensla rapsolja i en springform och sätt ugnen på 200 grader. Blanda 
3 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
2 dl råsocker 
1 dl havregryn 
med
225 g rumsvarmt smör 
lite flingsalt 
för hand eller i en matberedare tills den precis går ihop. "Fodra" formen med deg så att det bildas en kant i formen. Spara resterande deg till “locket”. 

Skala och skär
500 g rabarber 
I mindre bitar. Häll
500 g hallon 
i en skål och blanda runt en blandning av
5 msk vaniljråsocker 
2 msk potatismjöl 
så att det blandas ordentligt. Häll det över degen i pajskalet. Pudra med 
Minst 1 tsk färskmalen 
kardemumma 
och toppa med kluttar av resterande deg. 
Ställ in mitt i ugnen på 175 grader. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter eller tills den har fått fin färg. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar