Fantastisk rödbetskaka
Sätt ugnen på 200° och smörj en form med
Rapsolja
Vispa
2 ägg
3 dl råsocker
pösigt och tillsätt
1,25 dl rapsolja
Pösigt vispat ägg socker och olja |
250 gram färska rödbetor
Blanda så
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk nymalen kardemumma
1 msk mald kanel
i en egen bunke. Rör så ihop det med ägg- och rödbetssmeten.
Häll i formen och grädda i 175° i ca 50 minuter, tills kakan släppt kanterna. Ta ut och låt svalna. Vispa
2 dl grädde
fast. Vispa
200 g färskost
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
krämigt i en egen skål. Vispa så snabbt ihop med grädden. Bred glasyren över den svalnade kakan.
Garnera med
citronmeliss.
Avnjut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar