SIDOR

lördag 11 juli 2015

Rulltårta med Rabarbercurd

Rulltårta med rabarbercurd
Sätt ugnen på 200°. Vispa
4 äggvitor 
 till hårt skum. Blanda i
½ dl råsocker eller honung 
Vänd så även ned
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl fiberhusk
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda 15 min mitt i ugnen i 175 grader.  Ta ut kakan och vänd över den på ett bakplåtspapper. Dra loss pappret från kakan försiktigt, lossnar inte pappret kan du pensla med kallvatten på pappret så går det lättare. Låt kakan svalna helt.

rabarbercurd
Skär
250 g skalad rabarber 
i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med
1 1/4 dl kokossocker 
Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Vispa i
1/2 msk majsstärkelse 
och koka i 5 minuter.
Ta från värmen och vispa ner
1 ägg 
Sjud krämen ca 2 minuter, eller tills den tjocknar, under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt
25 g rumsvarmt smör
Låt svalna.
Blanda med
1 dl vispgrädde 
 tsk vaniljsocker 
Bred ut denna fyllning på kakan. Rulla ihop kakan på längden till en rulltårta, med hjälp av pappret.
Avnjut ute i solen eller inne med regn smattrande mot fönsterrutorna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar