SIDOR

söndag 31 maj 2015

Smaskig Rabarberkaka med mandel och kardemumma till mor?

plockad rabarber under min Sakura i blom 
Nu något riktigt gott av rabarber, som växer otroligt bra på min kolonilott! Det är ju helt magiskt gott med rabarber och kardemumma. Det är Roy Fares recept som jag omarbetat.
Du behöver en våg för att väga alla ingredienser och
du bör mala kardemummakärnor direkt ur en kvarn
Rabarberkaka med mandel och kardemumma
Sätt ugnen på 200°, smöra in en en form med löstagbar kant. 
3 skalade stjälkar rabarber
Vispa
150 g rumstempererat smör
150 g kokossocker (1 3/4 dl)
luftigt. Tillsätt så
110 g ägg (2 st) rumstemperatur
ett i taget
30 g äggula (2 st) rumstemperatur
Blanda så ihop
150 g mandelmjöl (3 dl)
1/2 dl fiberhusk
7 g bakpulver (1 1/2tsk)
10 g vaniljsocker (1msk)
4 g kardemumma(1/2 tsk)
Sikta den torra blandningen i äggsmeten till en slät och fin smet.
Fördela smeten i formen och toppa med rabarbern, som du antingen kan lägga i på längden, eller skära i bitar. Lägger du i dem så här på längden blir det dock svårare att skära fina raka bitar.
Blanda ihop
kokossocker och
färskmalen kardemumma
 och strö över samt toppa med
hyvlad mandel
Grädda mitt i ugnen, sänk värmen till 180°, i 25 till 30 minuter, tills kakan släppt i kanterna. Ta ut och låt svalna. Servera med
Leilas rårörda vaniljkräm
Ett perfekt sätt att fira mor idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar