SIDOR

söndag 8 mars 2015

Entrecôtesås med grädde och karljohansvamp

Ikväll kl 22.10 visas faktiskt Indiens dotter, som jag skrev om igår i SVT 2!  "Krävs våldtäkt och mord för att kvinnosynen i Indien ska ändras? " Undrar de på SVT, men som jag skrev igår är det ju precis enligt detta domstolarna dömer även här i Sverige, vidrigt nog. Läs mer och se en trailer här. Se framför allt filmen ikväll!!!

Nu till ett tips på söndagsmiddag:
Krämig entrecotepasta med grädde, karljohansvamp 6 port
20 g torkad karljohansvamp
350 g entrecôte
olja
Skär köttet i tärningar och putsa bort alla senor och fett och lägg svampen i ljummet vatten så den mjuknar.
2 msk tomatpuré 
Börja med att "bränna av" tomatpurén i en riktigt varm panna tills den doftar. så att smaken verkligen utvecklas.
1 stor gul lök eller två små 
3 vitlöksklyftor 
Finhacka löken och stek så lök och vitlök i lite olja tills det fått fin färg. Häll över i en bunke och stek så köttet på hög värme i samma panna tills det fått färg.
Häll ihop det med löken. Dela svampen i lite mindre bitar och stek utan smör tills den svettats ur sig allt vatten. Salta och peppra och i med en klick smör, stek till svampen fått en stekyta.
Vänd ner kött och lök i pannan igen.
3 dl grädde 
1 msk soja 
1/2 kruka färsk basilika, oregano och persilliade
salt och peppar 
Häll på grädde, tomatpurén, soja och kryddorna. Låt puttra någon minut och rör sedan ner
1 äggula 
smör till stekning 
ruccola och parmesan till topping
Lägg ner allt i såsen och låt puttra någon minut innan servering, smaka av med salt och peppar. Egentligen brukar det serveras med pasta, men jag tycker det är minst lika gott med bara ruccola. Toppa med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar