Jag var skeptisk till det här receptet när min syster pratade om hur gott det är. Jag tänkte mig en mjuk pepparkaka fast kladdig och det kändes inte alls lockande att sätta tänderna i.
Jag hade fel. Det är mer som en kladdkaka fast med pepparkesmaker och eftersom jag är ett riktigt choklad-freak så kunde jag knappt sluta äta. Så gott blev det!
Pepparkakskladdkaka
Sätt ugnen på 200° och smält
150 gram smör
låt svalna och vispa
3 ägg
fluffigt. Tillsätt lite i taget av
3 1/2 dl
socker under omrörning.
Blanda ihop
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao av god kvalitet
2-3 tsk pepparkakskryddor (som du kan göra själv så här)
inte fullt
1½ dl mandelmjöl½ dl psylliumhusk
och rör ner i smeten.
Tillsätt sist smöret. Bred ut smeten i en smörad rund form med löstagbar botten och ställ in i ugnen. Sänk värmen till 175° och låt kakan stå i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter.
Låt kakan svalna i formen så att den inte rinner ut helt. När den stelnat servera med
lättvispad grädde
Glad Lucia nu och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar