I min familj har grillade revbensspjäll alltid varit något som ätits vid festligare tillfällen, men sällan på jularna.
I år fick jag tag i färdigkokta revbensspjäll, som alltså bara behövde glaseras innan de stoppas i ugnen. Personligen har jag aldrig varit särskilt förtjust i just fläskkött men enligt familjen, som jag bjöd, så var dessa riktigt lyckade. Jag delar därför med mig av receptet här.
Revbensspjäll 4 - 6 portSom jag nämnde var dessa
drygt 1 kg tjocka revbensspjäll
redan kokta så det var bara att skära isär dem och sedan göra i ordning själva
glazen.
Sätt ugnen på 225 grader och rör så ihop:
½ dl osötad ketchup
1 msk soja
4 msk honung
1 msk riven färsk ingefära
1 msk sesamolja
1 stjälk rosmarin eller annan färsk krydda
till en jämn glaze och pensla revbenen med den. Det som blir över hälls över i ett jämnt lager och sätt så in revbensspjällen och dra ned ugnstemperaturen till 200 grader.
Pensla och ös gärna glazen över revbenen några gånger och låt revbenen stå i ca 20-30 minuter eller tills de har fått färg.
Om revbensspjällen är råa måste du koka dem innan och det gör du enklast så här.Till gjorde mamma en låda med ugnsstekt butternut-pumpa, brysselkål och sidfläsk samt äppel- och tomat chutney.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar