SIDOR

fredag 19 juli 2013

Zucchinigratäng alla Parmigiana

Lyxig italiensk lunch för en spottstyver när man gör den själv. Dessutom vegetarisk.
Zucchino alla Parmigiana oxh serranoskinka
Zucchino alla Parmigiana 4 port
1 röd/schalottenlök, klyftad 
2 hackade vitlöksklyftor 
400 g zucchini, i tjocka skivor  
1/2 dl olivolja 
3 krm salt  
3 tomater i klyftor 
2 dl riven parmesanost 
1 ekologisk citron i klyftor 
Sätt ugnen på 250° Stek (röd)lök och vitlök och zucchini i olivoljan tills zucchinin är genomskinlig, salta och peppra. 
Häll i en ugnsfast form och blanda med tomater. Strö över parmesanost och lägg ut citronklyftorna med jämna mellanrum Gratinera under grillen i ca 5 minuter tills gratängen fått fin färg. Servea gärna med prosciutto crudo eller, som ovanm med seranoskinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar